الفبای اولیه مطالعه چیست ؟ قسمت اول
- با چه تکنیک هایی باید مطالعه کنید تا یادگیری پایدار داشته باشید و مطالب را فراموش نکنید؟
- چگونه در مطالعه، زمان را مدیریت کنید تا بیشترین بهره را از مطالعه داشته باشید؟
- چگونه از نمودارهای عنکبوتی، نقشه مفهومی، درخت حافظه و سایر تکنیک ها در مطالعه استفاده کنید؟
با تعیین سبک یادگیری شما و پیشنهاد روش مطالعه مناسب به شما بیشترین بهره از مطالعه را با تکنیک های یادگیری پایدار بدست خواهید آورد.
راهنمای روش مطالعه صحیح و اصولی
آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که هنگام مطالعه از چه روشی استفاده میکنید؟ یک روش مطالعه صحیح و اصولی میتواند بسیاری از مشکلات تحصیلی را از بین ببرد.
بررسی های به عمل آمده گویای آن است که افرادی که در زمینه تحصیل موفق بودهاند، روش صحیحی برای مطالعه داشتند.
یادگیری (learning) مسئلهای است که در سرتاسر طول زندگی انسان به ویژه در دوران دانش آموزی و دانشجویی اهمیت زیادی دارد. چرا که دانش آموزان و دانشجویان همیشه در معرض امتحان و آزمون قرار دارند و موفقیت در آن آرزوی بزرگشان است.
شاید با افرادی برخورد کرده باشید که میگویند: همه کتابها و جزوهها را میخوانم، اما موقع امتحان آن ها را فراموش میکنم، یا من استعداد درس خواندن را ندارم، چون با این که همه مطالب را میخوانم اما همیشه نمراتم پایین است و یا ...
بسیاری از این گونه مشکلات به نداشتن یک روش صحیح برای مطالعه باز میگردد. عدهای فقط به حفظ کردن مطالب اکتفا میکنند، به طوری که یادگیری معنا و مفاهیم را از نظر دور میدارند. این امر موجب فراموش شدن مطالب بعد از مدتی میشود، در واقع آن چه اهمیت دارد یادگیری معنا و مفهوم است، چیزی که نمیتوانیم و نباید از آن دور باشیم.
برای آن که مطلبی کاملا آموخته شده و با اندوختههای پیشین پیوند یابد، باید حتما معنا داشته باشد، در این صورت احتمال یادگیری بیشتر و احتمال فراموشی کمتر خواهد شد. بنابراین قبل از این که خود را محکوم کنیم به نداشتن استعداد درس خواندن، کمبود هوش، کمبود علاقه، عدم تونایی و سایر موارد، بهتر است نواقص خود را در مطالعه کردن بیابیم و اصطلاحا به آن ها بپردازیم.
در این صورت به لذت درس خواندن پی خواهیم برد. اولین قدم در این راستا آن است با اندکی تفکر عادت های نامطلوب خود را در مطالعه یافته و سپس عادت های مطلوب جایگزین آن گردد.
برای تغییر عادات مطالعه مراحل زیر را باید در نظر گرفت:
آگاهی درباره موضوع :
اگر بخواهید که در مورد یک موضوع مشخص آگاهی کسب کنید، باید همواره موارد زیر را رعایت کنید :
1. علاقه ؛ بعبارتی آیا میزان علاقه ای که به آن موضوع خاص دارید، چه میزان میتواند شما را برای رسیدن به آن هدف ترغیب کند.)
2. ارزیابی اطلاعات بدست آمده با در نظر گرفتن موقعیت های موجود
3. مطابقت خود با فکر تازه و اختیار و قبول آن
با ما همراه باشید تا در مقالات بعدی، بیشتر شما را راهنمایی کنیم.
دیدگاه ارسال کنید